Sunday, September 23, 2012

Putrajaya Here I come

Salam.. lama sudah tidak menulis di blog ini.Biasa laa sibuk yang tak berapa sibuk.. Finally aku terima tawaran untuk berhijrah ke luar negara eh bukae luar negeri hehe, aku dapat offer ni di masa aku sedang cuba untuk mencintai kerja aku di Ain Medicare, tapi setelah berbincang dengan dua orang big boss hehe finaly aku buat keputusan tuk terima offer kerja tu. Dipendekkan cerita after aku terima offer daripada sebuah kementerian di putrajaya tu,aku dapat plak offer dari dua buah sekolah private sebagai seorang guru.. Alhamdulilah rezeki2 tapi aku percaya yang mana datang dlu InsyaAllah yang tulah yang terbaik buat aku,so tetap ngn keputusan tuk bekerja di sebuah kementerian di putrajaya. Ok surat resign sudah di hantar kepada ketua pengarah tetapi bos aku macam tidak mahu melepaskan aku pergi alahai kerja di sini best tapi aku rasa aku perlu mencari pengalaman yang lebih mencabar.. So sekarang tengah menghitung waktu untuk ke putrajaya,jobless laa buat beberapa hari hehe.. dalam duk tunggu nak gi putrajaya tuu PPDBachok lak call suh jadi guru ganti tetapi maaflah tepaksa juga ditolak kerana 1bulan je kagi pun sekolah  nak tutup dah. Alhamdulilah semoga keputusan yang dibuat ini tetap. Sayonara kelate. Sedih nyo xpolah semoga Putrajaya menjadi titik permulaan dalam hidup aku :)

Putrajaya Here I come :P

Thursday, August 2, 2012

Dilema

Kerja Di Kg best tapi tulaa untuk peningkatan kerjaya better kerja outside Kg.. Tapi xdop hati lagi nih nok gi KL. Xpola Kijo dlu hok mano ado Rezeki ditetapkan di Sini Kalau ado hok lagi molek Alhamdulilah :)

Selamat Berpuasa.

Saturday, April 21, 2012

Kosong

Manusia tiada yang sempurna tetapi hakikat hidup Allah sedang menguji kita,kita lalai atau tidak semuanya bergantung pada kita. Allah Maha pengampun tetapi hamba yang diciptakan oleh Allah bukan semua mempunyai sifat memaafkan. Mungkin memaafkan itu menyakitkan bagi sesetengah orang,tetapi sebenarnya memaafkan telah membuka satu lembaran baru dalam sesebuah kehidupan,orang selalu berkata ''buang yang keruh ambil yang jernih'' hakikatnya tidak ramai yang mampu melakukan nya. Kehidupan adalah satu ujian perjalanan yang sangat luas.

Selamat Hari Lahir ke-24.

Friday, July 29, 2011

Welcome Back

Assalamualaikum..
alhamdulilah finaly dapat update blog yang dah usang ni.
aduhai sorry ea Miss A Dream Named Desire sebab dah lama tak update hehe :).
oh yaa sekarang aku berada di rumah setelah 3 bulan sudah menamatkan pengajian,
duk kat rumah ni mmg best laa..haha,bangun makan tidur rase cam dah berisi balik kot badan ak ni.
Hmm,sekarang masih lagi mencari kerja. kira penganggur laa ek,hehe. Bukan nye ak memilih kerja just mayb xde rezeki lagi kot. Dah dapat dua interview but kat company insuran.. kerja camni susah laa skit sb kita kena cari pelanggan baru laa dpt income, ak bukanlah orang yang terlalu tergesa-gesa dalam mencari kerja, tak pelah mayb belum ada rezeki lagi. InsyaALLAH ak tau ALLAH selalu membantu hambanya.

Tak sabar rasanya nak tunggu bulan 1o ni, naik pentas untuk konvo hehe :)
actually hari ni adalah hari yang bermakna tuk ak. that day ak nak bagi hadiah yang besar dan bermakna untuk maa dan abah yang telah banyak bersusah payah tuk kami sekeluarga. Maa n abah u'r deserved to get it :)).

oh,finally aku dah ambik lesen kereta.haha,so i have 2 wait for JPJ test kalau xsilap 2hrbln ni InsyaALLAH. Hope lulus laa ea,mmg susah nak belajar keta ni hehe. to pegawai JPJ plez b nice to me okeyh!! bagi laa lulus haha :)

okeyh,that all for tonight. InsyaALLAH kalau ada masa dan kesempatan akan ak update lagi blog ni.

:P

Tuesday, March 22, 2011

Convo

InsyaALLAH masa semakin hampir, tesis pun dah nak siap.. yang penting sekarang berusaha dan terus berusaha selebihnya tawakal kepada ALLAH SWT.

Tak Sabar nak pakai Jubah Convo ^^

Monday, December 20, 2010

Palestine Will Be Free | ماهر زين - فلسطين سوف تتحرر

www.maherzain.com

Awakening Records is pleased to announce the release of the world's first animated peace music video on Palestine. Palestine will be Free' is performed by Awakening's latest music sensation - Maher Zain.

This is the first time an animated peace music video has been produced on Palestine: "We are recognised as pioneers and constantly pushing the bounds of creativity and innovation. This animated music video for our new star artist Maher Zain is just another step in that direction and certainly not the last", said Bara Kherigi, Director of Awakening Records. Destined to be an international success, the video features the story of a young brave Palestinian girl who never loses hope for a better future despite the harsh realities surrounding her.

We keep telling each other
That this day will be
Will be the last and tomorrow
We all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

No mother, no father to wipe away my tears
That's why I won't cry
I feel scared but I won't show my fears
I keep my head high
Deep in my heart I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

I saw those rockets and bombs shining in the sky
Like drops of rain in the sun's light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an eye
What happened to our human rights?
What happened to the sanctity of life?
And all those other lies?
I know that I'm only a child
But is your conscience still alive

I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone, and every tree
'Cause no matter what they do
They can never hurt you
'Cause your soul will always be free

Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
© Awakening Records 2009

Sunday, August 22, 2010

Salam Ramadhan

assalamualaikum..
dah lama xupdate blog ni biasa laa bz skit(haha yeke)
erm alhamdulilah taun ni dapat bertemu lagi ngn bulan ramadhan
insyaALLAH dapat bertemu juga dengan Bulan Syawal bulan
kemenangan bagi umat islam..
aku juga dapat sembahyang sunat tarawih.alhamdulilah
aku harap ramadhan taun ni akan menjadi bulan yang mana
aku dapat tingkatkan amal ibadah aku
yelaa aku mgaku aku ni bukan nyer jenis yang selalu turun ke surau kolej aku
tp alhamdulilah laa aku berkesempatan untuk turun ke surau pada bulan ramadhan ni..

dan aku juga berharap semua tahun depan aku grad
insyaALLAH
aku nak bagi hadiah kat mama ngn abah yang banyak berusaha
untuk mebesarkan aku dan adik-beradik yang lain..
alhamdulilah selepas aku grad maknanya dah semakin hampir ngn alam pekerjaan ni
hehe ^_^.semoga aku mampu bina kerjaya yang baik
aku harapa kalu bleh nk keje ngn goverment mcm adik-beradik aku yang lain
dan yang penting mcm mama ngn abah aku..
yela walaupun keje ngn goverment tuu xlah kaya tapi at least menjamin
masa tua kelak hehe..
insyaALLAH semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan aku.. Amin.

aku xsabar nak balik rumah ni..
rindu suasana nak balik umah
berpuasa kat kg lagi meriah
suasana nya hehe
yang paling penting mayb raya ni last
kot aku dapat duit raya hehe

yela kalu tahun depan aku grad dan dapat keja
silap2 haribln aku lak yang kene bagi duit raya nati hehe
insyaALLAH
cepat tol 3tahun masa ek
kejap jer rasa sem ni dah nak abis

tapi sebelum grad tuu aku kenalah berjuang untuk kekalkan pointer aku
sem lepas alhamdulilah aku dapat 3.54
tapi aku nak berusaha lagi semoga kau akan dapat keputusan yang lagi baik
insyaALLAH chaiyok TESIS

AMINUDDIN BAKI~aku akan mengkaji tentang tokoh ni
Alhamdulilah setakat ni semuanya berjalan dengan lancar
tapi xtaw lah camner pada masa2 akan datang.

come on epa
kalu org lain buleh buat xkan aku xleh wat
insyaALLAH

usaha,doa,tawakal..